Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Community Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    95

    Default Fresh install....black screen upon loading.

    So I'm trying to come back after several years of not playing and installed the game on my PC....which has not had a previous DDO install. Installation works fine, 12 GB of data downloaded, and I get the login screen. After selecting my server, sometimes the character select screen will show up and sometimes it will just be a black screen.

    And when the character select screen comes up and I do select a character, it goes black and I don't see anything but I can hear music playing. Has this black screen ever been addressed or fixed? Kind of makes it hard to get into the game again when it just goes black.

    Yes, my video drivers are up to date, yes I have whitelisted the directory on my AV and firewall and still cannot get connected properly.

    Anyone have any ideas?

  2. #2
    Community Member
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    400

    Default

    Look at the top of the Forum page.
    ~ Alco Holic ~ Grlfriendaggro Pizzenmeoff ~ Rincewind the Damp ~ Sunbernt Junk ~ Ouchmy Leghurtz ~
    ~ Bobthesponge Squarethepants ~ Whaleoil Beef Hooked~
    ~Ascent~

  3. #3
    Founder & Super Hero Arkat's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Wyoming
    Posts
    8,361

    Default

    Quote Originally Posted by Esmarelda View Post
    So I'm trying to come back after several years of not playing and installed the game on my PC....which has not had a previous DDO install. Installation works fine, 12 GB of data downloaded, and I get the login screen. After selecting my server, sometimes the character select screen will show up and sometimes it will just be a black screen.

    And when the character select screen comes up and I do select a character, it goes black and I don't see anything but I can hear music playing. Has this black screen ever been addressed or fixed? Kind of makes it hard to get into the game again when it just goes black.

    Yes, my video drivers are up to date, yes I have whitelisted the directory on my AV and firewall and still cannot get connected properly.

    Anyone have any ideas?
    Quote Originally Posted by AlcoArgo View Post
    Look at the top of the Forum page.

    He means this:

    Known Issue: Black Screen With Visible UI: Some Intel users may find that when DirectX 10 is enabled, only their UI is visible and the rest of their screen is black. If this occurs, we recommend you disable DX10, enable DX9, and restart the game client.
    "A wise person chooses the right road; a fool takes the wrong one." - Author unknown

    Quote Originally Posted by Lynnabel View Post
    Hi Welcome

  4. #4
    Community Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    95

    Default

    Quote Originally Posted by Arkat View Post
    He means this:
    Thanks for the info. I saw that notice but since it mentioned the UI is visible I didn't think it related to my issue. But I'll try to disable DX 10 and only use DX 9 and see if it comes up.

  5. #5
    Community Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    95

    Default

    Quote Originally Posted by Arkat View Post
    He means this:
    Thanks for the info. I saw that notice but since it mentioned the UI is visible I didn't think it related to my issue. But I'll try to disable DX 10 and only use DX 9 and see if it comes up.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

This form's session has expired. You need to reload the page.

Reload