Page 6 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast
Results 101 to 120 of 146
  1. #101
    Community Member voxson5's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    984

    Default

    Looks like this is still being worked on - and the work is good!

    Pleased to report that energon cubes spilling from fountains are now actually showing as water.

    Floaty damage numbers still only show the 1st digit (so 10-19 show as 1, 200-299 as 2 etc).

    Is there any way to implement a working graphics modification? Only reason I ask, is that it may help the significant heat build up which in turn causes blank grey 'walls' to appear from certain viewpoints when moving around instances. The 'walls' are purely graphical errors and do not impede process (apart from not being able to see). They seem to exist between the 'rooms' that make up dungeons.

    Eg. In Von 3 a 'room' would be the area with the 3 doors just prior to fighting the 3 lieutenants. The grey 'walls; stop viewing from that area to the corridor where the lieutenants are. If you are standing at the grey wall you have total obscured vision.

    Sorry - dont have screenshots but will play on Mac today and get some to highlight the problem (Which is 100% reproducible as a product of overheating, dont know if Turbine can help here).

    Still a great effort.


    HOWEVER

    Please! Can you modify the client loader to NOT have to download every dam loading screen EVERY time I start it to try and play?

    26meg wasted every time before I even log in.

    This may not seem significant, however when gaming on the macbook I'm tethering data from my mobile, and having the additional (and seemingly unneeded) data consumption makes my allowance significantly smaller.
    - Proud co-founder of the Dragonspire Legion -
    Souldout (Completionist Life 2), Diamese(TR), Darkfey, Darkwai(TR), Darkriff, Shayris, Shayrn, Tekron, & more semi-retired mules

  2. #102
    Community Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,316

    Default

    Quote Originally Posted by voxson5 View Post
    Please! Can you modify the client loader to NOT have to download every dam loading screen EVERY time I start it to try and play?
    Someone posted a tutorial to eliminate the load screens a while back: http://forums.ddo.com/showthread.php?t=408765

    I tried it once but skipped the locking step at the end, so an update overwrote the file and it started doing it again. I didn't bother with it after that since I now use a script most of the time to skip the entire loader and launch the game directly into my favorite toon. It takes less than 30 seconds to start playing on an SSD unless I hit the crafting hall loading bug.

  3. #103
    Community Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by Katie_Seaglen View Post
    Someone posted a tutorial to eliminate the load screens a while back: http://forums.ddo.com/showthread.php?t=408765

    I tried it once but skipped the locking step at the end, so an update overwrote the file and it started doing it again. I didn't bother with it after that since I now use a script most of the time to skip the entire loader and launch the game directly into my favorite toon. It takes less than 30 seconds to start playing on an SSD unless I hit the crafting hall loading bug.
    My new forum name is Kaytis after my main on Orien. It was formerly Katie_Seaglen.

  4. #104
    Community Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    1

    Default

    I'm running the MAC client on a MBPro Retina 15", best you can get. With processor upgrades, RAM, and SDD. + a thunderbolt display.

    However the game keep on crashing... should I try playing on the MBPro standalone?

  5. #105
    Community Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    15

    Default

    Quote Originally Posted by Ghirardello View Post
    I'm running the MAC client on a MBPro Retina 15"
    It crashes while you are playing or when you quit? If you know how to use the { code } tag, paste a crash report in.
    Formerly Katie_Seaglen
    Join Date: Jan 2010

  6. #106
    Community Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2

    Default Problems with installer disk image

    I've tried for the last 3 days to download the Mac disk image from the Akamai server. I've successfully downloaded the disk image all three times, and the disk image has verified it's integrity, however after copying the DNDLauncher over to my Applications folder, and running it, I always get the following error:

    “DNDLauncher” is damaged and can’t be opened. You should move it to the Trash.

    Is there a problem the current version of the application on the disk image? Get Info says it's version 1.0 and a 32 bit app, created on Dec 13, 2012.

    There's no other postings in the forum related to this, so how can I verify if it's a unique local problem to me? I've got nothing special, a Retina MacBook pro running 10.8.3.





    [QUOTE=Tolero;4816628]DDO is coming to the Mac! A beta version of the Mac client for the live servers is available to DDO players to try!

  7. #107
    Community Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    1

    Default How much Hard Drive Space Do you need?

    Hi,

    So I downloaded the dmg file from website and it is about 8GB. The DDO application that needs to be transferred into the application folder is an additional 10+GB. I am curious how much TOTAL Hard drive space do you need so I don't try and make space for nothing. Is it 18GB or just the 10GB or MORE? Please let me know. Thank you for your time.

  8. #108
    Community Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,316

    Default

    Quote Originally Posted by Petr0 View Post
    ..., I always get the following error:

    “DNDLauncher” is damaged and can’t be opened. You should move it to the Trash.
    ...
    There's no other postings in the forum related to this, so how can I verify if it's a unique local problem to me? I've got nothing special, a Retina MacBook pro running 10.8.3.
    There are postings about this, but they are buried in long threads. The app is not "signed" correctly. You will need to go in to System Preferences / Security and Privacy / General and "Allow applications downloaded from: Anywhere". This is a new feature called GateKeeper that was switched on by default in Mac OS 10.8.

    Alternatively, just control-click on DNDLauncher and select "Open" from the popup menu. This will do a one time bypass of GateKeeper instead of disabling it system wide.

  9. #109
    Community Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,316

    Default

    Quote Originally Posted by Jaboomf View Post
    Hi,

    So I downloaded the dmg file from website and it is about 8GB. The DDO application that needs to be transferred into the application folder is an additional 10+GB. I am curious how much TOTAL Hard drive space do you need so I don't try and make space for nothing. Is it 18GB or just the 10GB or MORE? Please let me know. Thank you for your time.
    You can throw the DMG away after you copy the game to the Applications folder. You will need ~18 GB to install, but only ~10 GB after installation is complete.

  10. #110
    Community Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    2

    Default

    Thanks Katie, I'm familiar with unsigned apps, as my employer makes a few, but funny I've never seen MacOS's error messages like this before, and apparently didn't see the previous suggestions through the 109 other posts... Thanks for the guidance, I'm re-downloading now to try again. Much appreciated!



    Quote Originally Posted by Katie_Seaglen View Post
    There are postings about this, but they are buried in long threads. The app is not "signed" correctly. You will need to go in to System Preferences / Security and Privacy / General and "Allow applications downloaded from: Anywhere". This is a new feature called GateKeeper that was switched on by default in Mac OS 10.8.

    Alternatively, just control-click on DNDLauncher and select "Open" from the popup menu. This will do a one time bypass of GateKeeper instead of disabling it system wide.

  11. #111
    Community Member Sokól's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Iceland
    Posts
    580

    Default

    Little tired of running DDO in bootcamp how is the MAC client, is playable on live?
    Argonnessen: Hilmir - Purkilius - Jinu - Vignir @ Blood Assassin´s

  12. #112
    Community Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2

    Default Floaty Text, Graphics Glitch

    I am running on 15" Early 2011 MBP
    Radeon 6750 1GB
    16GB Ram
    SSD

    Runs on ultra at 60FPS

    I also get the floaty damage problem only showing 1st digit

    A partial solution I noticed was to check the use n+n+n damage format. Its shows the full numbers that way but does not show the damage type icon. (Maybe a bug related to showing the damage types?)

    As others have mentioned after playing for a few hours I get weird gray wall of graphic glitch from various viewpoints in multiple different quests.

    Other wise all good to go I used to play a lot 3 years back when I still used PC's too lazy to play from bootcamp so sweet there is a native osx client finally.

  13. #113
    Community Member CrankVulcan's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    550

    Question Is DDO still causing macs to overheat?

    Title says it all. 8 months ago, I downloaded the mac beta and it was almost instantly overheating my macbook. After trying a few things to stop the problem, I gave up and deleted the client. Before I waste any time downloading the client again, has anyone noticed this problem and has it been addressed?

    Thanks

  14. #114
    Community Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1

    Thumbs up Runs great... even on a 6 year old MBP.

    Quote Originally Posted by CrankVulcan View Post
    Title says it all. 8 months ago, I downloaded the mac beta and it was almost instantly overheating my macbook. After trying a few things to stop the problem, I gave up and deleted the client. Before I waste any time downloading the client again, has anyone noticed this problem and has it been addressed?

    Thanks
    Although I can't comment on the heating issue (although it appears to heat up less on my old machine than it did running Windows 7), I can honestly say it runs on a Late Model 2007 MacBook Pro. 2.4 Ghz Core2Duo, 4GB 667 Mhz DDR2, GeForce 8600 GT 256MB, 10.8.4. Runs great with a few slow downs in very dense areas.

    Yes, I know I need a new machine but this still runs great 6 years later.

  15. #115
    Community Member msdesign's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    301

    Default

    Quote Originally Posted by Tolero View Post
    (...)
    What OSX versions are supported?

    At present, the DDO Mac client is supported for players running OSX Lion (10.7) and OSX Mountain Lion (10.8). While some functionality may work on older versions of OSX, only 10.7 and 10.8 are supported.

    What are the system requirements?


    These system requirements are based on the hardware used during the porting and validation effort. As a result, they reflect the newest hardware available from Apple. While we don’t want to discourage playing DDO on older machines running OSX 10.7 and above, we have not been able to verify the quality of the experience.
    (...)
    Ok, so my gf has a mac 10.6 and it seems she can't get to install the game.
    You don't say here that it is impossible to play on that version, is there a way to do so, even with lower settings, or something? Mac updates are not free, so...

    Thank you!
    [Ghallanda]
    [Nemessi sorcerer][Helenya cleric][Riita cleric][Myrhea artificer][Shunrei monk][Sverlana rogue][Lillyannn paladin]

  16. #116
    Community Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,316

    Default

    Quote Originally Posted by msdesign View Post
    Ok, so my gf has a mac 10.6 and it seems she can't get to install the game.
    You don't say here that it is impossible to play on that version, is there a way to do so, even with lower settings, or something? Mac updates are not free, so...

    Thank you!
    The current build links against symbols not present prior to 10.7. It simply will not run on 10.6 or lower. It might be possible to make a build that will run on 10.6, but that is up to Turbine. I don't see that happening personally. It would probably be a lot of work, 10.6 is essentially deprecated at this point, and 10.9 is right around the corner.

  17. #117
    Community Member Codebaker's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Germany
    Posts
    30

    Default

    Quote Originally Posted by Katie_Seaglen View Post
    ... and 10.9 is right around the corner.
    Speaking of which, the client does not run well under 10.9.

  18. #118
    Community Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,316

    Default

    Why isn't this post sticky anymore?

    Bump.

    Tolero -the Mac client won't download reliably. It pretends it has completed only 1 or 2 GB into the download.

  19. #119
    Community Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    14

    Default

    There are 2 good workarounds for the inital download-Steam, or a torrent I have running (PM me)

  20. #120
    Community Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    2

    Angry Unrendered Graphics/Gray Wall

    Still getting the issue with unrendered graphics (gray/green wall) in long dungeons or dungeons with complex layouts. It appears to be on seems between areas. And since I can't see anything past these points I can't target what's killing my party.

    Everything else is something I can live with. This bug is really killing the game for me.

    Regina MacBook Pro - 8GB - Core i7
    OSX 10.7.5
    Intel HD Graphics 4000 with 512MB

Page 6 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

This form's session has expired. You need to reload the page.

Reload