Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 27

Thread: Feat swap bug?

  1. #1
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default Feat swap bug?

    Why can't I swap out Maximise or Past Life: Arcane Initiate?



    Bit sad at the moment.
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  2. #2
    Community Member t0r012's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    'burbs o' Philly
    Posts
    2,396

    Default

    SS looks like you have it turned on ?

    Maybe try deactivating max and see if that helps?
    Move along , Nothing to see here

  3. #3
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default

    Quote Originally Posted by t0r012 View Post
    SS looks like you have it turned on ?

    Maybe try deactivating max and see if that helps?
    I turned off maximise, went out of form, disabled animal instincts and reaving roar ... just to be thorough. Result? Nada.

    Only thing that I can think of is maybe a side effect of the "fix" for feat swaps and multiple toughness feats?
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  4. #4
    Scholar Of Adventure & Hero Missing_Minds's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    work....
    Posts
    30,172

    Default

    past life init looks like it has a drop down opener the [+]. Perhaps one of the internal selections would work?

    And you are grabbing the text correct? There is the fun bug about being able to actually grab the icon on some feats. (I don't know if that ever got fixed.)


    I also know for a fact the UI click location on some things lie now. Such as on druid/arti pets. You have to click lower than you used to, off of the UI to click on them now to get selections. I hope that isn't effecting this as that would screw up the whole UI there.
    Last edited by Missing_Minds; 10-21-2012 at 09:31 AM.

  5. #5
    Community Member gphysalis's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    893

    Default

    Quote Originally Posted by Missing_Minds View Post
    past life init looks like it has a drop down opener the [+]. Perhaps one of the internal selections would work?
    He'd need something listed under old feat,

    I suppose he could try expanding wild shape...
    Quote Originally Posted by Eladrin View Post
    Grease is the only party buff
    Quote Originally Posted by MajMalphunktion View Post
    talk about your exploits
    Quote Originally Posted by Memnir View Post
    DDO is not PnP. This is by design

  6. #6
    Scholar Of Adventure & Hero Missing_Minds's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    work....
    Posts
    30,172

    Default

    Quote Originally Posted by gphysalis View Post
    He'd need something listed under old feat,

    I suppose he could try expanding wild shape...
    You are right. I was looking on the wrong side, not paying enough attention. Cat was distracting me with cold wet nose against the arm wanting attention.

    edit: Did you select any of your spells to always have maximize on by chance?
    Last edited by Missing_Minds; 10-21-2012 at 09:35 AM.

  7. #7
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default

    Quote Originally Posted by wax_on_wax_off View Post
    I turned off maximise, went out of form, disabled animal instincts and reaving roar ... just to be thorough. Result? Nada.

    Only thing that I can think of is maybe a side effect of the "fix" for feat swaps and multiple toughness feats?
    So I notice that no feat swaps possible on feats chosen before toughness (which I chose at level 6). Can anyone compare?

    Edit: no swapping my dilettante feat, maximise or my past life: arcane initiate feat as far as i can see to be clear
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  8. #8
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default

    Quote Originally Posted by Missing_Minds View Post
    edit: Did you select any of your spells to always have maximize on by chance?
    Course I did ... really though?

    How would that stop me from swapping Rogue Dilettante to Monk Dilettante though?

    I bit the bullet and swapped toughness to power attack with the theory that toughness is the culprit. I'd planned to straight away go do the hall of the mark quest for the free feat swap to hopefully swap a lower level feat for toughness again but turns out I've already done it earlier (so I could tank elite chronoscope in dire bear form at level 8 and then swap to winter wolf after the quest).

    I'll check back in 3 days to let you know how the feat swap turned out.
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  9. #9
    Scholar Of Adventure & Hero Missing_Minds's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    work....
    Posts
    30,172

    Default

    Quote Originally Posted by wax_on_wax_off View Post
    Course I did ... really though?
    Heck if I know. I'm not a Turbine coder and I'm only trying to come up with possible ideas to help you.

    As for swapping rogue to monk Dil... I remember there was a bug a while back such to where you were stuck with what you chose. I don't know if that ever got fixed or if it was fixed and broke again.

  10. #10
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default

    Quote Originally Posted by Missing_Minds View Post
    Heck if I know. I'm not a Turbine coder and I'm only trying to come up with possible ideas to help you.

    As for swapping rogue to monk Dil... I remember there was a bug a while back such to where you were stuck with what you chose. I don't know if that ever got fixed or if it was fixed and broke again.
    Happy to hear if anyone else wants to chime in on whether they can swap maximise even if spells are set to maximise "always on".
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  11. #11
    Scholar Of Adventure & Hero Missing_Minds's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    work....
    Posts
    30,172

    Default

    Quote Originally Posted by wax_on_wax_off View Post
    Happy to hear if anyone else wants to chime in on whether they can swap maximise even if spells are set to maximise "always on".
    Drow FvS lvl 20, no epic lvls yet, only lvl 1.0 in EA AD.

    Can swap out all but one of my feats. (expected result)
    Can swap: Maximize, Empower, Quicken, Empower Healing, Toughness (took only one), Improved Mental Toughness.
    Can swap FvS: energy Resist acid, fire, sonic, DR/Silver.

    Mental Toughness is of course blocked.

    Really need to lesser or just TR into a cleric. Oh well, one day.

  12. #12
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default

    Quote Originally Posted by Missing_Minds View Post
    Drow FvS lvl 20, no epic lvls yet, only lvl 1.0 in EA AD.

    Can swap out all but one of my feats. (expected result)
    Can swap: Maximize, Empower, Quicken, Empower Healing, Toughness (took only one), Improved Mental Toughness.
    Can swap FvS: energy Resist acid, fire, sonic, DR/Silver.

    Mental Toughness is of course blocked.

    Really need to lesser or just TR into a cleric. Oh well, one day.
    What level did you take toughness?
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  13. #13
    Hero AZgreentea's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lost in the Swamp
    Posts
    3,638

    Default

    Do you have it as a prerequisite for something else? Improved Maximize or anything?
    The problem is never how to get new, innovative thoughts into your mind, but how to get old ones out. Every mind is a building filled with archaic furniture. Clean out a corner of your mind and creativity will instantly fill it.
    Dee Hock

  14. #14
    Community Member laniza's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Orien
    Posts
    98

    Default

    While we are at it....I have similar problem, Fred denies the fact that I took natural fighting and does not let me swap it:



    Help?
    “DDO Tip #321 : Wait till the Beholder blinks"

  15. #15
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default

    Quote Originally Posted by AZgreentea View Post
    Do you have it as a prerequisite for something else? Improved Maximize or anything?
    Even if I did Rogue Dilettante and Past Life: Arcane Initiate certainly aren't prereqs for anything.
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  16. #16
    Community Member ZeebaNeighba's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,196

    Default

    Quote Originally Posted by wax_on_wax_off View Post
    Happy to hear if anyone else wants to chime in on whether they can swap maximise even if spells are set to maximise "always on".
    Yep. Also, all my feats are in that list (note the lack of toughness), except enchantment focus because I have to swap greater enchantment focus first as basic enchantment focus is a prerequisite.

    Oh yeah edit and I can also swap empower heal (at the top of the list, half cut off) and Quicken (half of it is at the bottom), where I have another cure crit on my hotbar that is quickened
    Last edited by ZeebaNeighba; 10-21-2012 at 05:32 PM.

  17. #17
    Community Member wax_on_wax_off's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    7,870

    Default

    Thanks Zeeba.

    Any help to narrow down some thoughts:
    1. Unable to swap feats taken before a single toughness feat
    2. Something to do with epic levels
    3. Something to do with druid

    Going to use my free LR rather than shelve my current favourite character.
    Quote Originally Posted by Feather_of_Sun View Post
    Welcome to Dungeons and Dragons Online, and thanks for playing!
    Build Index

  18. #18
    Scholar Of Adventure & Hero Missing_Minds's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    work....
    Posts
    30,172

    Default

    Quote Originally Posted by wax_on_wax_off View Post
    What level did you take toughness?
    Fred says... lvl 9. Which sounds about right.

  19. #19
    Community Member laniza's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Orien
    Posts
    98

    Default

    Quote Originally Posted by wax_on_wax_off View Post
    Thanks Zeeba.

    Any help to narrow down some thoughts:
    1. Unable to swap feats taken before a single toughness feat
    ...
    I took toughness feat at lvl 1 (or 2) when I took my monk lvl, I took natural fighting feat much later, I cant swap it.
    “DDO Tip #321 : Wait till the Beholder blinks"

  20. #20
    Community Member BitkaCK2's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    833

    Default

    Quote Originally Posted by wax_on_wax_off View Post
    Even if I did Rogue Dilettante and Past Life: Arcane Initiate certainly aren't prereqs for anything.
    I remember reading something about a 'fix' to the situation where you would choose one dilly at charater creation then swap it for the one you want after eating a tome to meet preqs. Therefore you would need to meet preqs for swapped dilly at level 1. Although I just noticed that you are trying to swap a PL for a dilly. Can you do that? No idea about Maximise, unless it was bonus feat that can't be swapped out like a granted feat or something*.

    Just a guess,
    bitkaCK2

    *I think I saw a note about that in your Einstein build feat selection.
    "That's right, remember there's a big difference between kneeling down and bending over..." ~ Heavenly Bank Account by Frank Zappa
    "Your 'Gin n' tonic Futon Brain' cyborg implants sure make you smart!" ~ Seraphita, Element of Fire

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

This form's session has expired. You need to reload the page.

Reload