Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 23
  1. #1
    Community Member scoobmx's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    California
    Posts
    1,021

    Default cannot feat-swap dillettante

    Just hit level 20 today and tried to feat swap at fred, but my dillettante doesn't even show up in the 'old feat' list? Is this where I submit a ticket?
    Scoobmx Scoobshot Arcscoob Beefscoob : Imperial Assassins : Argonnessen
    My Builds : Abbot Raid Manual : Weapon Damage Modeler : My Trades

  2. #2
    Community Member Bain-Deathtouch's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    131

    Default yup

    had this same problem whats the deal devs?
    Githyankii Proud Leader of IA

    Githyankii Horc blitz//Badlandz horc barb//Githy horc acro rouge//Githz wf sorc water savant// Pharuin gimp bard//

  3. #3
    Community Member scoobmx's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    California
    Posts
    1,021

    Default

    bump. nobody has had this problem? i tried resetting enhancements too
    Scoobmx Scoobshot Arcscoob Beefscoob : Imperial Assassins : Argonnessen
    My Builds : Abbot Raid Manual : Weapon Damage Modeler : My Trades

  4. #4
    Community Member Hobgoblin's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    hell.
    Posts
    3,646

    Default

    Quote Originally Posted by scoobmx View Post
    bump. nobody has had this problem? i tried resetting enhancements too
    i think cestus - (durnak on forums) brought up this issue a will back

    hob
    main toons: hauteur(silly caster) Sttomper (silly barbarian)-jammiee (Silly paladin)
    Quote Originally Posted by Eladrin View Post
    You are still completely free to run around like a jackrabbit on caffeine.
    quem deus vult perdere, dementat prius

  5. #5
    Community Member BitkaCK2's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    833

    Default

    Did your dilly feat rely on using a tome? I vaguely remember reading something about a bug fix for the situation of taking one dilly at character creation but then swapping for the one you want once you can use the tome to meet the requirement for it.

    bitkaCK2
    "That's right, remember there's a big difference between kneeling down and bending over..." ~ Heavenly Bank Account by Frank Zappa
    "Your 'Gin n' tonic Futon Brain' cyborg implants sure make you smart!" ~ Seraphita, Element of Fire

  6. #6
    Community Member Gauthaag's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    1,276

    Default

    imho u can only swap for new feat if u met requrements for it at the point when the original feat was taken. So if your new dilletante feat qualification is dependent on tome usage, u wont be able acwuire it as the original was taken at lvl1 and lowest tome applies at lvl3.

  7. #7
    Community Member scoobmx's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    California
    Posts
    1,021

    Default

    Quote Originally Posted by Gauthaag View Post
    imho u can only swap for new feat if u met requrements for it at the point when the original feat was taken. So if your new dilletante feat qualification is dependent on tome usage, u wont be able acwuire it as the original was taken at lvl1 and lowest tome applies at lvl3.
    I talked to cetus. He couldn't swap INTO a dillettante. I can't swap OUT OF a dilletante. However I meet the requirements even at level 1.

    A guildy of mine said you aren't supposed to be able to swap dillettantes unless you LR, that this is a new change implemented as a Helf nerf.
    Last edited by scoobmx; 09-25-2012 at 03:23 AM.
    Scoobmx Scoobshot Arcscoob Beefscoob : Imperial Assassins : Argonnessen
    My Builds : Abbot Raid Manual : Weapon Damage Modeler : My Trades

  8. #8
    Community Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    moo moo moo moo moo
    Posts
    1,443

    Default

    I have the option to switch my dilettante and I just went to see Fred this morning. Not sure why your dilettante isn't even showing up, you must be a fake h-elf.

  9. #9
    Community Member Cetus's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,747

    Default

    Quote Originally Posted by scoobmx View Post
    I talked to cetus. He couldn't swap INTO a dillettante. I can't swap OUT OF a dilletante. However I meet the requirements even at level 1.

    A guildy of mine said you aren't supposed to be able to swap dillettantes unless you LR, that this is a new change implemented as a Helf nerf.
    No no, I WAS able to go to fred and place my current dille in the "old feat" box, which then showed me all the other dille options I qualified for in the right panel.

    The issue I had is that I no longer had a dille appear in that right panel that I qualified for solely via the tome I had eaten.

    In other words, the dille's I had show up on the right were only the ones I qualified for due to my initial stat distribution, and NONE showed up because of the tomes that I ate. This wasn't the case an update ago, since I was able to start my dex at 10, grab a placeholder dille; and then swap into the dex dille once my +3 dex tome has kicked in.

    As far as I understood, you said you didn't even see your initially taken dille feat in the feat list fred showed you to place in the "old feat" box?
    Cetus Heroic Lives: #32/32 | Epic Completionist: #20/24 | Iconic Lives: #6/6
    Cetusz - Pure Sorcerer: Heroic Lives: #24/24 | Epic Lives: #6/12 | Iconic Lives: #1/3
    YouTube Channel HERE
    Argonnessen's DEGENERATE MATTER

  10. #10
    Community Member scoobmx's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    California
    Posts
    1,021

    Default

    Quote Originally Posted by Durnak View Post
    No no, I WAS able to go to fred and place my current dille in the "old feat" box, which then showed me all the other dille options I qualified for in the right panel.

    The issue I had is that I no longer had a dille appear in that right panel that I qualified for solely via the tome I had eaten.

    In other words, the dille's I had show up on the right were only the ones I qualified for due to my initial stat distribution, and NONE showed up because of the tomes that I ate. This wasn't the case an update ago, since I was able to start my dex at 10, grab a placeholder dille; and then swap into the dex dille once my +3 dex tome has kicked in.

    As far as I understood, you said you didn't even see your initially taken dille feat in the feat list fred showed you to place in the "old feat" box?
    Correct, along with some other feats such as toughness

    Edit: I had used a GR and a stone of experience on the toon. Now that I think about it, both feats I can't swap were taken before using the stone (levels 1-7).
    Last edited by scoobmx; 09-25-2012 at 04:03 PM.
    Scoobmx Scoobshot Arcscoob Beefscoob : Imperial Assassins : Argonnessen
    My Builds : Abbot Raid Manual : Weapon Damage Modeler : My Trades

  11. #11
    Community Member Cetus's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,747

    Default

    Quote Originally Posted by scoobmx View Post
    Correct, along with some other feats such as toughness

    Edit: I had used a GR and a stone of experience on the toon. Now that I think about it, both feats I can't swap were taken before using the stone (levels 1-7).
    did you take epic toughness? If you did the toughness feat doesn't show up, which really stinks.

    i used a leveling stone on my fighter as well, and the feats I have taken during that are still good, if that helps ya lol.
    Cetus Heroic Lives: #32/32 | Epic Completionist: #20/24 | Iconic Lives: #6/6
    Cetusz - Pure Sorcerer: Heroic Lives: #24/24 | Epic Lives: #6/12 | Iconic Lives: #1/3
    YouTube Channel HERE
    Argonnessen's DEGENERATE MATTER

  12. #12
    Community Member scoobmx's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    California
    Posts
    1,021

    Default

    Quote Originally Posted by Durnak View Post
    did you take epic toughness? If you did the toughness feat doesn't show up, which really stinks.

    i used a leveling stone on my fighter as well, and the feats I have taken during that are still good, if that helps ya lol.
    No epic toughness - I am only level 20.
    Maybe if you used a LR/GR after a stone, all feats taken during levels 1-7 become stuck...
    I tried resetting enhancements, submitting ticket, submitting bug report.. just a waiting game now.
    Kind of frustrating because one of the reasons I TRed into Helf was because all my other toons were warforged, which Turbine was screwing. Now they are hosing my half-elf.
    Scoobmx Scoobshot Arcscoob Beefscoob : Imperial Assassins : Argonnessen
    My Builds : Abbot Raid Manual : Weapon Damage Modeler : My Trades

  13. #13
    Community Member Cetus's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,747

    Default

    Quote Originally Posted by scoobmx View Post
    No epic toughness - I am only level 20.
    Maybe if you used a LR/GR after a stone, all feats taken during levels 1-7 become stuck...
    I tried resetting enhancements, submitting ticket, submitting bug report.. just a waiting game now.
    Kind of frustrating because one of the reasons I TRed into Helf was because all my other toons were warforged, which Turbine was screwing. Now they are hosing my half-elf.
    Well, I can rule out the LR thing too. I've LR'ed 2 or 3 times since I've capped my destiny's. Same toon that had a leveling stone when I was working up to 20.

    And btw..thats good a point - you're on a non WF!

    Hope your stuff gets resolved man, wish I can help.
    Cetus Heroic Lives: #32/32 | Epic Completionist: #20/24 | Iconic Lives: #6/6
    Cetusz - Pure Sorcerer: Heroic Lives: #24/24 | Epic Lives: #6/12 | Iconic Lives: #1/3
    YouTube Channel HERE
    Argonnessen's DEGENERATE MATTER

  14. #14
    Community Member Brennie's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    California
    Posts
    3,509

    Default

    Quick Question - Did you take any of the Dillitante enhancements? If so, the game may be preventing you from removing the feat, since it acts like a prerequisite for enhancement syou have locked in. You may try resrtting your enhancements, but don't spend your AP yet, and then talk to fred?

  15. #15
    Community Member scoobmx's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    California
    Posts
    1,021

    Default

    Quote Originally Posted by Brennie View Post
    Quick Question - Did you take any of the Dillitante enhancements? If so, the game may be preventing you from removing the feat, since it acts like a prerequisite for enhancement syou have locked in. You may try resrtting your enhancements, but don't spend your AP yet, and then talk to fred?
    yes, in the post above I mentioned I tried this already
    Scoobmx Scoobshot Arcscoob Beefscoob : Imperial Assassins : Argonnessen
    My Builds : Abbot Raid Manual : Weapon Damage Modeler : My Trades

  16. #16
    Community Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    50

    Default

    *casts Raise Thread*

    I'm unable to change my dilettante feat as well. I talk to Fred and it doesn't show up on the "old feat" list, even after I reset my enhancements to remove any dil enhancements. Has anyone who was experiencing this problem been able to resolve it?

  17. #17
    Community Member scoobmx's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    California
    Posts
    1,021

    Default

    Quote Originally Posted by hethyba View Post
    *casts Raise Thread*

    I'm unable to change my dilettante feat as well. I talk to Fred and it doesn't show up on the "old feat" list, even after I reset my enhancements to remove any dil enhancements. Has anyone who was experiencing this problem been able to resolve it?
    No. To resolve it you must LR.
    Scoobmx Scoobshot Arcscoob Beefscoob : Imperial Assassins : Argonnessen
    My Builds : Abbot Raid Manual : Weapon Damage Modeler : My Trades

  18. #18
    Community Member hermespan's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    984

    Default

    Quote Originally Posted by Brennie View Post
    Quick Question - Did you take any of the Dillitante enhancements? If so, the game may be preventing you from removing the feat, since it acts like a prerequisite for enhancement syou have locked in. You may try resrtting your enhancements, but don't spend your AP yet, and then talk to fred?
    He mentioned this above, saying he reset his enhancements first.

    I had this same dilletante feat swap issue and had to use my free LR to fix it.

    Now I can't swap out my quicken spell feat. I'm also a Helf.

    I've given up on fixing my character before I TR. Fred really needs a going over by the devs. I've decided to finish up my lit II then TR to fix my build. I really wanted to cap out the EDs I want to twist but I guess I'll fix my build first. I really want the DPS I'll get by swapping in the right feat.

    Oh well at least I can learn from my mistakes and get my character built perfectly next time without any feat swaps.

    Long story short... Feat swap broken? Confirmed.
    Race: Helf
    Class: Druid
    Feat: Quicken (also dilletante previously)

    For me quicken doesn't show up in the list of feats to swap out. The rest of my feats do show up. The feat I want to swap IN is listed. Quicken is not a prereq for anything I have and no enhancements I have depend on it. I even reset my enhancements first to be sure.
    Last edited by hermespan; 11-28-2012 at 09:39 AM.

  19. #19
    Community Member LafoMamone's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    284

    Default

    Tomes still do not count for meeting ability pre-reqs when swapping dillies. I would like to know if this is a bug or WAI.

  20. #20
    Founder & Hero Uska's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Phoenix
    Posts
    22,912

    Default

    Quote Originally Posted by LafoMamone View Post
    Tomes still do not count for meeting ability pre-reqs when swapping dillies. I would like to know if this is a bug or WAI.
    It was stated as WAI sorry

    The ANTI-Realms FANBOI NUKE THE REALMS ITS THE ONLY REAL WAY TO BE SURE

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

This form's session has expired. You need to reload the page.

Reload