PDA

View Full Version : UI: Override default location for multi-selector spells for smaller screens



cru121
06-12-2018, 03:11 AM
When you use a spell which has multiple variants such as Fire Shield or Resist Energy, a window appears which lists the variants. The top left corner of this window appears to be hardcoded at coordinates 350, 300.

On smaller screens, whenever I need to use a teleport scroll, I have to move the window up to access the bottom options.

Would it be possible make those coordinates configurable in the ini file?
Or add some logic that moves the window up if it does not fit on screen.

https://s19.postimg.cc/jrxhe8llb/teleport_scroll.png (https://postimg.cc/image/jrxhe8llb/)

Greantun
06-12-2018, 06:13 AM
When you use a spell which has multiple variants such as Fire Shield or Resist Energy, a window appears which lists the variants. The top left corner of this window appears to be hardcoded at coordinates 350, 300.

On smaller screens, whenever I need to use a teleport scroll, I have to move the window up to access the bottom options.

Would it be possible make those coordinates configurable in the ini file?
Or add some logic that moves the window up if it does not fit on screen.

https://s19.postimg.cc/jrxhe8llb/teleport_scroll.png (https://postimg.cc/image/jrxhe8llb/)

Do you know you can single click and then drag the spell locations from the scroll popup or from any of the spell popups onto the hotbars directly. I hardly teleport to anywhere but House K (for quick access back to the ship), so I pull that one onto the hotbar next to the scroll.

While this doesn't directly help you, it might make it easier.


What resolution and mode are you running in (windowed, 1280x1024, etc).

JOTMON
06-12-2018, 06:35 AM
Do you know you can single click and then drag the spell locations from the scroll popup or from any of the spell popups onto the hotbars directly. I hardly teleport to anywhere but House K (for quick access back to the ship), so I pull that one onto the hotbar next to the scroll.

While this doesn't directly help you, it might make it easier.


What resolution and mode are you running in (windowed, 1280x1024, etc).

Be cautious with kotkeying direct teleports.. an accidental misclick in a quest and poof teleported.. no confirmation...

I removed the teleport hotkeys from my hotbar.. too many oops... especially now with reaper and lockouts..

cru121
06-12-2018, 07:42 AM
Do you know you can single click and then drag the spell locations from the scroll popup or from any of the spell popups onto the hotbars directly.

Yes I know and I don't want to do it for teleport.

You can see my full height on the screen shot. My office laptop's max resolution is 1366 / 768. I like Windowed mode for a variety of reasons. Subtract few dozen pixel for the task bar at the bottom, some pixels for the window caption at the top, and here I am...

Greantun
06-12-2018, 09:42 AM
Be cautious with kotkeying direct teleports.. an accidental misclick in a quest and poof teleported.. no confirmation...

I removed the teleport hotkeys from my hotbar.. too many oops... especially now with reaper and lockouts..

Yeah, I don't hotkey them, just on the hotbar. I still have to click, and since I don't really take the teleport spell (I don't play many spellcasters), I have to click twice to activate from a scroll.