PDA

View Full Version : Character Copy Tool!



SqueakofDoom
06-26-2013, 02:36 PM
Hello! We are fast approaching the second view of Enhancements on Lamannia! (More info about that in a day or two.)

I just wanted to give you an update on the Character Copy situation for Lamannia. We have just reset the Character Copy Tool ('http://www.ddo.com/en/character_copy'), so you can finally copy over characters that were marked as "Copied" but were no longer on Lamannia. Since we have not Wiped all characters from Lamannia, Characters that are currently on Lamannia will be listed as available to copy, but those copies will "fail" (according to the Character Copy Tool). This shouldn't be an issue since the 5 Character Copy limit was removed.

Smiles,
Squeak

Atremus
06-26-2013, 02:51 PM
Thanks for clearing out the Character Copy! I am looking forward to being able to log into Lamania finally.

Dhalgren
06-26-2013, 03:12 PM
Awesome! Thanks, Squeak.

Just to confirm--I can still delete a character on Lamannia and then copy over a live character with the same name?

Henky
06-26-2013, 03:27 PM
Hello! We are fast approaching the second view of Enhancements on Lamannia! (More info about that in a day or two.)

I just wanted to give you an update on the Character Copy situation for Lamannia. We have just reset the Character Copy Tool ('http://www.ddo.com/en/character_copy'), so you can finally copy over characters that were marked as "Copied" but were no longer on Lamannia. Since we have not Wiped all characters from Lamannia, Characters that are currently on Lamannia will be listed as available to copy, but those copies will "fail" (according to the Character Copy Tool). This shouldn't be an issue since the 5 Character Copy limit was removed.

Smiles,
Squeak
Why is the "one time" per character still there? One of my mains failed, so i cant check him on lama because i cannot try the copy again.

SqueakofDoom
06-26-2013, 03:46 PM
Just to confirm--I can still delete a character on Lamannia and then copy over a live character with the same name?

I would not recommend deleting characters you have already copied to Lamannia. I'm pretty sure the second copy will fail. (Note: Trying to copy the same character twice will fail. Trying to copy two separate characters with the same name *should* complete.)

I just tested this:

Deleted Character previously copied to Lamannia, but is now "Available" to copy according to the Copy Tool
Selected Character and Copied to Lamannia again
Copy Failed


The "one time" limit per Character is still there because even if you delete a character, the character data is still stored on the server until it is wiped.

Also, we will likely wipe Lamannia for the Shadowfell Conspiracy Closed Beta, so all characters can get a fresh start at that time.

Henky
06-26-2013, 03:56 PM
I would not recommend deleting characters you have already copied to Lamannia. I'm pretty sure the second copy will fail. (Note: Trying to copy the same character twice will fail. Trying to copy two separate characters with the same name *should* complete.)

I just tested this:

Deleted Character previously copied to Lamannia, but is now "Available" to copy according to the Copy Tool
Selected Character and Copied to Lamannia again
Copy Failed


The "one time" limit per Character is still there because even if you delete a character, the character data is still stored on the server until it is wiped.

Also, we will likely wipe Lamannia for the Shadowfell Conspiracy Closed Beta, so all characters can get a fresh start at that time.
I copied a character one month ago (Henkyh), on 18.0 I think. It copied but it was a failed char, no the real one. Deleted the same day. I just tried to copy today the real one and failed. So i have to wait until closed beta is on to copy that one?

UurlockYgmeov
06-26-2013, 04:49 PM
Thanks Squeak!

TanulsReturn
06-27-2013, 02:47 AM
It is still not possible to transfer any char from Wayfinder to Lamannia.

I guess the copy tool was created prior to Wayfinders existance and the server never got added to the copy script.

Personally I never had problems to use the tool until I used the transfer to Wayfinder, which btw was a huge mistake to do anyways. Since I am on Wayfinder it wasnt possible to copy chars to Lama Land.

Would be nice if this would get fixed Squeak. I know I am playing on a 2nd class server but still I'd like to get the opportunity to use the tool like all other servers have.

Thanks :)

Dunklerlindwurm
06-27-2013, 03:25 AM
I know I am playing on a 2nd class server

:D
so true..so true

And yes i was also never be able to transfer any charakters from Wayfinder to Lamannia. Other servers were no problem.

Atremus
06-27-2013, 08:16 AM
Also, we will likely wipe Lamannia for the Shadowfell Conspiracy Closed Beta, so all characters can get a fresh start at that time.

Squeak, if you are going to wipe Lamannia again, will the character copy be reset at that time?

thomascoolone64
06-27-2013, 09:19 AM
Squeak, if you are going to wipe Lamannia again, will the character copy be reset at that time?

What was the Downtime all of a sudden?

sudzz
06-27-2013, 02:22 PM
Cool all four of my toons copied across, now to wait on the server coming back up to get some of the stuff not on the dojo floor into my testing list. :-)

bluejadex
07-12-2013, 12:29 PM
Ok, question....

There are 2 characters where I deleted them and then remade them, and 1 character that I simply deleted. In the Character Copy Tool, I see the deleted character as well as 2 versions of the characters I remade.

At least 1 of the remade characters I wanted to copy over, but how can I tell which one is which? If the Copy Tool showed you what level the character was, I'd be fine (though maybe some people would need more info), but it doesn't, it only shows the name. Is it perhaps that the original versions of the remade characters are higher up in the list?

Perhaps this is a dumb question (my apologies), but I wanted to try to clear this up before using it.

Thank you!

Ssmashem
07-12-2013, 02:15 PM
Is there any way to have a tr cache copied? Forgot to move all of my gear out before copying blah.

gflash
07-12-2013, 02:40 PM
I tried to copy two characters from Wayfinder, both failed. But I was able to transfer a character from another server sharing the same name with one of those.

SqueakofDoom
07-12-2013, 03:03 PM
Is there any way to have a tr cache copied? Forgot to move all of my gear out before copying blah.

Unfortunately your TR cache cannot be copied. :(

However, I plan on filling the auction house with items tonight, so hopefully you can pick up a few things to make up for it.

UurlockYgmeov
07-12-2013, 03:37 PM
Unfortunately your TR cache cannot be copied. :(

However, I plan on filling the auction house with items tonight, so hopefully you can pick up a few things to make up for it.


Thanks Squeak! I plan on copying my main over when I have his TR cache emptied and he is ready to TR on Live.

What is the dev chat channel name again?

rover223
07-12-2013, 05:41 PM
To ensure I have this correct, I can make a copy of an existing character on my server and bring it to Lamannia to play AND the character continues to remain on the original live server too? I certainly wouldn't want to lose a character to a temporary server/content test.

Mindos
07-12-2013, 05:56 PM
To ensure I have this correct, I can make a copy of an existing character on my server and bring it to Lamannia to play AND the character continues to remain on the original live server too? I certainly wouldn't want to lose a character to a temporary server/content test.

YES. Nothing bad can or will happen to your live toon.

Ssmashem
07-12-2013, 06:28 PM
Unfortunately your TR cache cannot be copied. :(

However, I plan on filling the auction house with items tonight, so hopefully you can pick up a few things to make up for it.

Might want to add a reminder to take anything you want out of cache before you copy to the automated character copy thread. I would have loved to have those goodies here. I'll check the ah later, but won't get my hopes up.

I know there's like a snowballs chane in hell of this as well, but will there be a wipe between testing cycles at least?

DogMania
07-12-2013, 06:35 PM
Ok, question....

There are 2 characters where I deleted them and then remade them, and 1 character that I simply deleted. In the Character Copy Tool, I see the deleted character as well as 2 versions of the characters I remade.

At least 1 of the remade characters I wanted to copy over, but how can I tell which one is which? If the Copy Tool showed you what level the character was, I'd be fine (though maybe some people would need more info), but it doesn't, it only shows the name. Is it perhaps that the original versions of the remade characters are higher up in the list?

Perhaps this is a dumb question (my apologies), but I wanted to try to clear this up before using it.

Thank you!
Simple copy both

eachna_gislin
07-13-2013, 07:10 AM
it appears to have copied my three epic toons over that I selected. I'm still getting the latest patch so I haven't confirmed it on the server.

Good work on that, as I've never been able to copy a character at level 20 or higher.

eachna_gislin
07-13-2013, 07:16 AM
Forum hiccup double post

gflash
07-14-2013, 05:01 AM
Is there any chance to re-copy characters from Wayfinder, if the first try to copy them has failed? Otherwise I will not be able to test the epic content since my epic level characters failed to copy. ;)

Mindos
07-14-2013, 10:32 AM
Is there any chance to re-copy characters from Wayfinder, if the first try to copy them has failed? Otherwise I will not be able to test the epic content since my epic level characters failed to copy. ;)

You can very quickly level a new char by using the Dojo, its a door in the marketplace near the trainers.

Arcanghakhyorsarthel
07-19-2013, 07:19 PM
None of my toons from the regular servers can be copied because I get an error that says that it cannot access my player information.

Hard to test something with my toons when I cannot get my toons to Lama.

Is anything going to be done or are the players that can't get there going to have to "guess" how toons will work?

Dev response would be greatly appreciated.

rjayross
07-25-2013, 12:32 PM
Why does Character Copy from WAYFINDER always fail. Clearly this needs to be fixed.
Thanx

96th_Malice
07-26-2013, 01:45 PM
Sorry just a brief question here that looks like it may possibly have been answered BUT I am going to clarify regardless ....

I have Katnyss on khyber showing as able to copy 3 different times ....

Which one do I copy ( not even sure why there is 3 avail )

Thanks for any help

Leonhart
07-30-2013, 09:56 AM
I only get the following message:
"Error retrieving your game subscription."

I know it's not necessary, but I still want to copy my character. What am I doing wrong?

Stryka
07-31-2013, 02:48 PM
Hello! We are fast approaching the second view of Enhancements on Lamannia! (More info about that in a day or two.)

I just wanted to give you an update on the Character Copy situation for Lamannia. We have just reset the Character Copy Tool ('http://www.ddo.com/en/character_copy'), so you can finally copy over characters that were marked as "Copied" but were no longer on Lamannia. Since we have not Wiped all characters from Lamannia, Characters that are currently on Lamannia will be listed as available to copy, but those copies will "fail" (according to the Character Copy Tool). This shouldn't be an issue since the 5 Character Copy limit was removed.

Smiles,
Squeak

I've used the link posted and attempted to copy toons over, but nothing is even listed as a possibility. Yes, I was/a, logged in. I tried logging in the game, logging out of the game, and so on. I can clearly get into Lamania, and create new toons, but no idea why the copy tool isn't even giving me an option to do anything. Suggestions?