PDA

View Full Version : ui load shortcomings



btolson
06-09-2012, 09:44 AM
First, brief definition of terms since I don't know the official ones:
-a "popped out" hotbar is a hotbar that has been extracted from the main hotbar and is now taking up its own individual screen real estate
-a "popped in" hotbar is a hotbar that has been inserted into the main hotbar, and is hidden from view unless you seek to it via the main hotbar's arrows or CTRL+mouse_wheel


Now for the actual issue, the new /ui load layout [filename] command is unable to do at least 2 things, preventing it from correctly applying a saved layout without some help:

1) it cannot "pop out" or "pop in" hotbars from the main hot bar
2) it cannot change the vertical/horizontal orientation of a hotbar


hypothetical example:
- create a layout that includes hotbar 13 "popped out", and in a vertical orientation
- save this layout
- change hotbar 13 so it is "popped in"
- load the layout, and take notice as hotbar 13 is still "popped in" and cannot be seen
- change hotbar 13 so it is "popped out", vertical, and in a random location on screen
- load the layout, and take notice as hotbar 13 is now in its correct, previously saved location
- change hotbar 13 so it is in a horizontal orientation and in an arbitrary position
- load the layout, and take notice as hotbar 13 is unmoved and still horizontal
- change hotbar 13 so it is in a vertical orientation, and in a random location on screen
- load the layout, and take notice as hotbar 13 is now in its correct, previously saved location


This certainly seems like a bug to me, though it has an easy workaround: if a hotbar doesn't go where it's supposed to when you load a layout, manually change that hotbar's vertical/horizontal setting or pop it out/in if necessary, and then load the layout again to set its proper position.



Additionally, I intermittently get a <string table error; tableDID run into when trying to load a layout. This seems to happen the most when trying to load a layout many times in a brief span of time (such as when trying to workaround the above issues). Doing this also seems to incrementally ramp up memory usage.


Beyond these issues, the new ui load feature seems to work flawlessly, and is a real godsend - thanks for implementing this!

btolson
06-09-2012, 12:17 PM
Another issue loading layouts, with chat windows.

The layout will save the position of chat window frames, but it will not save interior contents of the chat frames (i.e., subwindows and their specific filtering options).

Real-life example:
-I started out with 2 main chat frames, the first containing the General, Guild, Party, and Combat subwindows with their default filtering options, and a second chat frame containing a Standard subwindow (set to filter out anything except Standard and Advancement messaging).
-I saved my layout
-I dragged the Combat subwindow out of the first frame and dropped it into the middle of the screen, thus creating a third chat frame containing only the Combat subwindow
-I then loaded my previously saved layout; the Combat subwindow did not move from its new position, nor was it recreated/duplicated inside the first chat frame, where it should have been.
-I then disabled the Effects messaging filter in the General subwindow
-I again loaded my previously saved layout; the General subwindow still had Effects messaging disabled
-I then changed the name of the Standard subwindow to Stand and resized its chat frame
-I again loaded my previously saved layout; the Stand subwindow remained named Stand, but its frame was properly resized to match that of my saved layout
-I then created a new subwindow within the first chat frame, named it Effects, and set filtering options to include Effects messaging
-I again loaded my previously saved layout; the Effects subwindow did not disappear
-I saved this new layout
-I deleted the Effects subwindow
-I loaded the new layout; the Effects subwindow did not return


As near as I can tell, only the position and size of chat frames is saved, but not anything pertaining to subwindows -- names, filtering options, relative order (e.g., General -> Guild -> Party -> Combat vs General -> Combat -> Guild -> Party), creations/deletions, etc.

btolson
06-11-2012, 03:40 PM
Just noticed that when I bug reported these issues in-game, I only got an email confirmation for the second issue/post. I thought all the kinks with the bug reporting tool had been worked out? Anybody know if I should try resubmitting the first issue?