PDA

View Full Version : Arcane Failure



n10cd1
07-02-2008, 06:13 AM
I came back to DDO last week to try out monks, but ended up getting drawn back to my old WF fi/wiz and making a new rog/wiz. On both of these characters I am not getting arcane failure rolls like I used to. :confused:

My fighter has Admantine body (and shield), and can cast his 1st level spells eveytime. My rogue/ wiz and I have played him to 4th level now, with 0 failures, or apparently any arcane failure checks. I haven't checked how shields affect him though. :confused:

Was something changed while I was gone to elliminate the arcane failure check, or hide it somehow on WF?

Items I pick up still show arcane failure percentages.

Thanks!

Durack
07-02-2008, 06:17 AM
MOD 7 bug... removed armor related arcane spell failure from the game... hence all the wizards running around Stromreach in Adamantine Fullplate of fearsome axeblock of shadow..(A yes I know there is no such armor)..
They should be fixing that soon..

n10cd1
07-02-2008, 10:32 AM
ahh thanks.

I looked for a bug list for Mod 7 but could only find one for Mod 6.

I guess we all should have taken the opportunity to level up a wizard in full plate/admantine body.

They fixed it in today's patch (no mention in the patch notes that I saw though).


- Tick Tock / Tych Tock / Zebulun Maccabi
- Argonnessen

Durack
07-03-2008, 05:17 AM
ahh thanks.

They fixed it in today's patch (no mention in the patch notes that I saw though).


- Tick Tock / Tych Tock / Zebulun Maccabi
- Argonnessen

here's the notes..

Spells

General Spell Changes

Casting more than one blade barrier will no longer cause monsters to become immune to blade barrier.

Arcane casters will now correctly suffer spell failure when wearing armor.

Skills, Feats, & Abilities